luni, 10 august 2009

Izbaveste-ne de rau Ravi Zacharis

Izbaveste-ne de rau
Ravi Zacharis

Comanda Aici
Pret: 30 Ron

RAVI ZACHARIAS analizează în această carte cu multă claritate şi profunzime felul în care idei şi credinţe aparent inofensive ne subminează şi ne distrug cultura. El argumentează cu multă putere de convingere că nimeni nu poate sta neutru faţă de proliferarea răului în lumea noastră de azi şi că până şi culturile seculare sau cele dominate de alte religii ar face bine să acorde atenţie adevărurilor pe care le are de spus. Aici putem descoperi terenul comun de pe care putem să înfruntăm primejdia ce ne ameninţă pe toţi. Şi de pe acest teren comun răspunsurile devin clare şi inevitabile. Demascând inocenţa fraudulos asumată şi puterea insidioasă a teoriilor şi convingerilor care promovează răul, Ravi Zacharias întreabă fără înconjur: „Pentru ce trăim şi ce le facem copiilor noştri? Până şi o privire fugară asupra lumii pe care le-o lăsăm ne stârneşte groaza." Nu este suficient să condamnăm răul, ci - cuprinşi de cele mai rele presimţiri şi de teamă - va trebui să introducem schimbările ce se impun.
Pentru a pricepe cum se cuvine acest fenomen al răului şi pentru a-i găsi soluţiile cele mai eficiente, este necesar să înţelegem ce anume l-a generat, în primul rând. Vestea bună este că există soluţii. Dat fiind că purtăm chipul lui Dumnezeu, Creatorul ne-a asigurat calea de ieşire din acest labirint ce coboară tot mai jos. Dar depinde de fiecare dintre noi în parte să facem alegerea corectă.

RAVI ZACHARIAS este preşedintele Organizaţiei Ravi Zacharias Ministries, cu sediul în Atlanta. El s-a născut în India şi a imigrat în Canada în 1966. A studiat la Trinity Evangelical Divinity School din Deerfield, Illinois, şi la Universitatea Cambridge din Anglia. Este autorul cărţilor A Shattered Visage: The Real Face of Atheism, Cries of the Heart şi Can Man Live Without God, distingându-se ca un polemist redutabil, care a dezbătut problema existenţei lui Dumnezeu în multe universităţi cu renume, printre care Harvard şi Princeton în Statele Unite, dar şi din alte părţi ale lumii. A vorbit în peste cincizeci de ţări şi emisiunea lui radiofonică săptămânală „Poporul meu să gândească" este difuzată prin peste 550 de posturi radio de pe glob. Împreună cu soţia sa, Margie, au trei copii: pe Sarah, Naomi şi Nathan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu